Tuesday, September 28, 2010

Adakah Bahasa Malaysia berubah dengan begitu mendadak?

Ok. Last skali aku tgk kertas peperiksaan Bahasa Malaysia adalah pada tahun 2004 tatkala mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia. Lepas tu aku secara rasminya tidak mempunyai kegiatan rasmi yang melibatkan pengambilan ujian Bahasa Malaysia lagi dah. Tetapi i still can speak Malay u know. Cos for me, 'I think I look more stupid if i can speak in English much better than my very own nation language you see".

I press-press my brake, my brake kenot eat because my tayar no flower. haaa...mengarut dah.


Apa yang cuba ditekankan disini ialah, adakah mata ku tertipu atau pembuat banner ini telah ditipu oleh Perbadanan Perpustakaan Awam Malaysia? Atau adakah patut untuk aku mengambil semula kertas Bahasa Malaysia SPM 2004 aku yang aku lulus (walaupun kurang cemerlang) suatu ketika dahulu?

Renungkan.....






sila click di image untuk memenuhkan skrin anda.

correct me if i'm wrong. tapi setahu aku, ejaannya bukan sebegitu. Patut ada huruf 'M' di situ bukan? Ke huruf Mim?

Mungkin betul la kot, tu ejaan milenium sbb takkan tak betul... tgk la siapa penganjur event tu, Otai2 yang tak sepatutnya tersalah dari segi ejaan2 Bahasa Malaysia. Kan? Kan? Komen? No komen~



p/s : sesetengah perkataan terpaksa disensodkan untuk tidak menimbulkan pelbagai lagi kontrolbesi yang menimpa2 sebelum ini. No more camera please! haha

4 comments:

Pendekar melayu said...

hye cikgu alya

alyaanajwa said...

haha =P

hakeem kira said...

singgah jap

ahah typo kot..:P


[hakeemkira.blogspot.com]

alyaanajwa said...

Chek tatao.. Hehe Tq singgah sana sini