Tuesday, March 31, 2009

mentibang kot? hehe

video

it's almost 4 in the morning

im sitting all alone on my bed in precious Pendeta Zaaba College(ahahahahaha so damn 'precious')...it's almost quater to 4 am rite now..im tired n sleepy but thinking of my design assignment that have been postponed by me since last thursday...gosh, tomoro is wednesday then thursday again..sh*t..wateva it is..i'v to get it done at least 40% to crit by my lecturer on thursday...chiayo2

hmm...all of sudden i am thinking of sum1..wearing da shirt given by sum1, reminds me of her/his smells, laugh,voice n of cos..reminds me of dat person..wonder wat he/she's doing rite now~ damn!!! syooh syooh..could pls dis feeling fly away from me?? aiyooo tambi... but i know he/she will definitely will never ever think of me even for a sec pon...well, dats life as it is~ lalalala life is wonderfoolllll

Monday, March 30, 2009

benson & hedges dulu dan skarang

dok sja2 neh tba2 teringat benda yang aku rasa cm pelik n malu lak bila aku nk wat skang neh, pdahal dulu lex ja aku leh wat....

when i was a little gurl, my dad always asked me to buy da cigarrette for him at d grocery..(speaking lak)... so,memikirkan duit balance rokok tuh aku leh pow,aku dgn slambernya p la kayuh gerek(basikal dlm bhasa kedah, bkn 'gerek' bahasa budak2 skarang ye) p kedai mamak (kedai runcit..tp dh sebab tokey dia mamak so aku pnggil kedai mamak la..senang cita)... pahtu smpai kedai trus mintak, "mamak, benson 14"..pergh~ umoq 8 taun dh beli rokok weh..slamber lak tuh..time tuh harga runcit rokok klu x salah aku rm4 sumting ja..or rm 3.60 ntah..x igt dh...pahtu x pulak mamak tuh mintak aku ic ka lesen ka pa as identification yang aku dh akil baligh (under 18 kan x leh beli rokok)..maybe muka aku dh matured kot time tuh ataupun muka aku terlalu innocent untuk mamak tuh x caya aku beli rokok bukan untuk diri sendiri..wallahualam...

situasi kini, bila abah aku panggil aku ja.."adik, p kedai beli benson 14 sat"..abah aku setia gila ngan benson 14 dia,bangga aku...klu aku sultan kedah, aku dh bg pingat jasa setia kt abah aku atas kesetiaan dia terhadap benson & hedges 14 dia... ok, back to topik... klu abah mintak beli rokok, aku trus rasa guilty (serba x ketahuan punca)... rasa cm nk pakai topeng gaban(budak2 zaman aku mesti tao pa tuh gaban...yg mata lalat kaler itam pahtu naik moto yg cool gila time tuh)

aku dgn langkah malas bercampur segan p la kedai..tp situasi dh berubah, kedai mamak xdak ag dh..skang beli rokok kt shell beb..dh naik taraf.. so, sesampai di kedai shell...aku tgk kakak/abang yang jual tuh agak lama..b4 dat aku tgk kiri kanan dulu mcm penyamun nk rompak bank..then dengan perlahan aku ckp kt cashier tuh.. "benson 14" ... konfirm cashier tuh scan aku cm scanner canon pixma100sp dulu b4 bg rokok tuh kt aku..gila tembus aku kna scan...adakah dia fikir aku x mampu bayar harga rokok yang semakin meningkat tuh (dari rm 4-rm6.90..ya kot klu x slah) ataupun dia memikirkan umur sebenar aku semenjak undang-undang dh implement dengan ketatnya (konon). tp yang pastinya aku mmg rasa cm lain gila feeling tuh, padahal aku beli rokok ja pun, bukannya aku mintak " bang, bagi marijuana baik punya satu peket"

bila aku kuar dr kedai tuh, aku terserempak ngn jiran aku yang umah dia satu row ngn aku(dulu dok main guli n tuju slipar jepun sama2)..dia mcm nk tegur aku bila dia nampak aku tp bila dia nampak aku pegang rokok kt tgn aku, dia hanya tersenyum yang sangat menampakkan kekambingannya (senyum kambing) kt aku...konon dlm hati dia "aku report kt bapak ang, ang smoking..haa, tatao2" ...cheh~

so, dats why rite now bila bab beli rokok kt abah aku ja mesti aku buat2 x dgr or buat2 dgr tp buat2 lupa dengan cepatnya... diskriminasi umur ke hapa? aku pun x phm~



Sunday, March 29, 2009

tak tipu punya




















macam hapa g...