Tuesday, May 18, 2010

Perempuan lebih berkuasa dari lelaki?

Battle of sexes always kinda creeping me out actually cos sumtimes the intention of the battle pun aku tak pasti.apa yang cuba dibuktikan? Which human-kind is the most brilliant,toughest,independent n so on. So pelbagai persoalan dan cubaan dilakukan untuk membukti kekuatan dan kelemahan sesuatu kaum tersebut. I mean kaum Adam dan Hawa, bukan suku kaum Iban dan Melanau dan sebagainya. Just a random question yg pernah terdengar di gegendang telinga aku.


Soalan 1:
Lelaki di katakan lebih kuat dari segi fizikal tetapi lelaki tidak mungkin mampu menahan kesakitan sepertimana seorang wanita melahirkan anak.Betul ke wahai kaum adam?

Soalan 2 :
Perempuan lebih penyabar dari lelaki? Izit true? (i admit dat im not a patient lady cos my hubby lebih penyabar dr aku..seriusly..hehe)


Soalan 3 :
Perempuan lebih cerewet berbanding lelaki especially dalam hal membeli pakaian? Ye ke wahai kaum hawa?
(aku rasa lelaki lagi cerewet dlam bab membeli la....dh byk terbukti...nak beli seluar slack hitam pun ambil masa almost months...last2 tak beli jugak cos tak jumpa sluar slack hitam yang dikehendaki...payah sgt ke nk cari slack hitam eh? hehehe..opss)


Soalan 4 :
Dalam hal-hal kemahiran hidup (living skills), siapa yg lagi survive? Tak kisah la dari segi jaga kebersihan dan kesihatan diri hinggalah ke menjaga kebajikan dan kesihatan kendeeraan.


Soalan 5 :
Dari segi IQ,lelaki lebih pintar dr perempuan? Betul kah begitu? (tapi kenapa makin pupus populasi kaum lelaki di institut pengajian tinggi?)


Soalan 6 :
Kaum lelaki lebih setia berbanding kaum wanita? ye ke??? (from my previous experience, wtf je sume~bluff bluff)



Oraits..tamat disini. Wadaya think? Ade possibility untuk kaum kita menang tak?? hehe Kaum 'kita' merujuk kepada makhluk tuhan yang dilahirkan sebagai seorang Wanita ye...bukan yang telah dimodified atau direnovate...hehe jangan marah ye~




sedikit bukti bahawa wanita lebih hebat dr lelaki!!! hahaha...aaa ok, gambar tak berkaitan sgt pun...hehe watever~

2 comments:

aself said...

ultraman, batman, superman, cicakman, keluangman 2 smua laki ka pompuan....hahaha

alyaanajwa said...

ibu kepada semua2 haiwan pelihraan tersbut bukankah wanita?? hahaha means, sekuat mna pun org2 yg anda sebutkan, ibu mereka lebih berkuasa sbb melahirkan mereka, tapi sygnya bila dh besar terus jd kurang siuman bila mula memakai seluar kecik di luar sepertimana superman. hahaha peace