Monday, December 13, 2010

The Power Of Google..Believe it or not

sebelum mukadimah..jom gelak...hahahahahahbhahbha.... (???)

wah..gelak besar bila aku dgr tajuk morning discussion hitz.fm pagi nih...

tak dengar? haaa.it is bout..

HAVE U TRY TO GOOGLE URSELF?

hujung bibir dah bergetar menahan senyum sambil kaver dengan muka serius takot org sebelah nampak... eleh..ngaku je la penah buat keje tu...takpe, semua org mesti pernah ada perasaan perasan seperti "glemer tak eh aku actually?". maka bermulalah episod mengagumi kebolehan enjin pencarian terhebat  menjumpai data-data berkaitan dengan diri sendiri, terus rasa cam.."wah, google kenal aku dowh~"
(aku mengaku! bhahaha tu yang gelak tu)


so...aku dengan rasa perasannya, search la jugak nama aku hari ni, saja la..kot2 tiba2 tersenarai dalam Senarai Pemenang RM30,000 Peraduan Isi dan Menang Petronas. buleh buat bayar downpayment beli inspira atau fairlady.

bila aku mula je search, aku tergelak jugak skali lagi...bhahahahahaha...gila hebat...dalam database google neh, aku sorang je ke yang bernama begini dan mempunyai ejaan begini???? cos first page pun dah memang crita psal aku ja....wah2..kembang kempis hidung mcm jaki jipang.

tak caya???

tgk neh..

sila click image untuk tumbesaran dengan dugro.

bhahahaha...

dan second page pun...


eh..wujud lagi profile lexus walaupon telah bersara... bhahahaha lagi


wajib click image..if not, tak faham...hohoho

dan bukti aku ada di dalam hati Pertubuhan Arkitek Malaysia... buleh print, tunjuk kat mak dengan bangga, macam tunjuk report card skolah rendah bila dapat nombor satu. Bila skolah menengah, abah tanya result, mesti bagi jawapan sarcastic, "result bola kedah 1-0".

cuba cari nama aku...hihihi sapa jumpa meh nak bagi adiah senyuman~


tapi dan semestinya panas tak akan smpai ke petang, hujan di tengahari atau tengah malam pasti terjadi.
eh..time aku tgh tulis ni pun baru start hujan. ewah, pandai pengurus efek aku hari ni~

dalam banyak2 (banyak ke?) info yang dijumpai, pasti ada slack di mana-mana, antaranya adalah...

Add caption


Kalau korang click kat yang ada Makalah di Mina tu..korang akan jumpa benda neh..



masyallah..dat one is definitely not my data! (cari tasbih cari tasbih..)


ehem...bout images search pun agak berjalan lancar, most of it kuar images that i put on my blog la... tapi ada yang agak lawak adalah....


see the box up? that one is also definitely not me!! camno leh sesat neh dik kecik oi...ni tuan punya diri sebenar... nama glemer dia Elly Suhaily...masih single..opss nope2...tettt~


so guys, jom perasankan diri anda! ada bran?

mana la tahu, kot2 anda ada secret admirer yang sering buat blog diary pasal anda, tapi tak pernah berani menyatakan hasrat hati, kan dah boleh jadi epik cinta masa kini kalau anda bertemu dengan secret admirer anda.... jiwang pulak dah....


epp...jangan lupa lepas dah satisfy...jangan lupa cakap TERIMA KASIH GOOGLE!


p/s : google juga telah membantu aku mengorek rahsia rakan-rakan...ada yang pernah menang web design contest dpt RM5k la apa la...hebat2... kan muhamad adian kan? hahahaha *ampun

oh, one more..hepi besday taylor swift!

6 comments:

Adian said...

ayo perlukaa...haha

alyaanajwa said...

perlu!

Suehaily Mohd Jiwa said...

hahahaa..macam mana boleh sesat daaa
mungkin sebab ex-housemate kot tu boleh detect.pfftt!

alyaanajwa said...

elly : ada chemistry~

MrPropaganda said...

one of the thing yg wajib digoogle adalah 'beruk'.. u will surprise ape yg keluar.. hahaha

alyaanajwa said...

Mr propa : aku tao!!! penah tgk dah..tp xleh post sini..nnti kena ISA..hehe