Monday, October 4, 2010

Kehidupan Peribadi Alyaa Najwa (limited edition)

..............

Sekian.

Klu korang prasan la, kt blog aku nih, jarang-jarang, kadang-kadang sekali aku meletakkan entri berbaur seperti "Hari Ini Pegi Date Lagi Buat Kali KeSeribu", "Muka Tumbuh Jerawat Besi", "Mekap Tebal Sangat La Hari ni","Handphone Baru, Yeay!(dan meletakkan gambar henpon Blueberry baru dengan harapan para pembaca akan mengomen sperti - 'Wah, nak jugak!!Jeles jeles jeles!!!).

Jauh skali entri untuk mengeji perlakuan stalker tegar yang mengusha blog aku dan kemudiannya mengepost entri berkenaan diriku dalam entri beliau yg berunsurkan ketidakpuasan hati. (ada ke org post entri psal aku? whodahetareyu?)

Entri berunsurkan diari peribadi hanya berlaku sekali dalam 6 bulan bukan?Ataupun tak berlaku langsung dalam lebih dari 6 bulan.Entri blog aku lebih mengisarkan kehidupan secara general through my own lens (eyes) and speedlight (ear)...(speedlight is the EAR????). Walaupun ada juga yang mengesyorkan aku mengadakan sekali skala entri lebih ke arah keperempuanan,tetapi naluri lelakiku masih kuat dan teguh. hihihihi

Mengapakah begitu? Mengapa aku tidak menjadikan blog sebagai medium untuk membangga diri, mengutuk insan lain da juga sebagai diari elektronik yang bila ada org lain membacanya dan meletakkan komen negatif kita mula melenting?

Mudah sahaja jawapan aku.

THE WORD PRIVACY DOES NOT EXIST IN THE INTERNET's DICTIONARY.

and,

IF EVERY SINGLE SECOND WE HEARD BOUT LINDSAY LOHAN, HOLLYWOOD IS NOT AN INTERESTING PLACE TO BE ANYMORE.

IF I WANNA BRAG BOUT MY LUNCH MEAL, IT'S BETTER FOR ME TO CALL UP THE McD, AND ASK THEM TO SEND IT FASTER, INSTEAD OF POSTING BOUT THEIR LATE DELIVERY ON THE WEB COS THEY WILL NEVER HEAR BOUT IT AND NOBODY COULD EVER HELP YOU ON THAT.

and again... i dunno wadehell am i talking about. sori la, english i tahap SPM ja....tu pun cegu nyampah tgk muka aku je yg asyik tak buat keje literature The Pearl.

by the road, korang faham tak apa yg aku cuba sampaikan dengan bersusah payah dalam bahasa asing bagiku itu? Paham kan?

So, kalau korang nak dapatkan cerita sensasi aku yang bukanlah sesiapa ini, bukannya artis mahalan, bukannya artis jalanan, bukannya blogger terhebat yg mempunyai beribu-ribu follower, yang mempunyai FB fan page juga beribu2 Like, maka tiada gunanya aku hendak menonjolkan kehidupan peribadi aku yang setiap ari aku bangun pukul 7 untuk merebus urat spagheti dan memasukkannya ke dalam bekas utuk dijual, kemudiannya hantar ke tempat penjualan, kemudiannya bergerak ke opis dan bekerja sehingga pukul 6 ptg, balik umah makan dan masak kuah spagheti, kemudiannya tidur dalam keadaan keletihan.

Haa....eh, tercerita pulak kisah seharian aku secara tak sengaja...hahahahah saja ja tease...bak kata Katy Perry, "It's OK to tease..."  =)

Jadi, tidak perlu rasanya aku menceritakan kisah peribadiku yang tidak menarik langsung menurut pendapat peribadiku sendiri. Cos, people dun want to hear bout ur boyfriend datang pickup u lewat  n then tali kasut dia terbalik....daaa~

Jadi, kepada sesiapa yang mahu membuat blognya sperti diari harian rafiq di bulan bukan ramadhan, tetapi bila ada org membacanya dan mengomen, anda cepat melenting dengan mengatakan "NI BLOG I, SUKE ATI I LERW".

Aku cadangkan korang g kedai alat tulis macha, beli diari kecik yang ada padlock kecik yang glitter2 tu, tulis la luahan hati korang dalam tu pastu simpan dalam drawer baju-baju kenit korang. Takde sape teringin nak baca klu korang letak dalam tu. amacam? ok?

chows~



9 comments:

Adian said...

hahahahha suka!

suehana said...

LIKE!!!

Suehaily Mohd Jiwa said...

hahhaha..i loiikeeee
iniew blogwww i sukeww atiew i lerr!haha

emma...bukan nama sebenar said...

suka jugak lah..hii

finasafa said...

awesome! (betulka eja osem itu?ataupon lebih elok osom?)
-apekah mancem sebagai word verification?-

fara-D said...

SAYA SUKAAAA!! awww! i loike loikee loikeeee!!! i layek! like like like!


i story story my personal life oso, kot kot la ada jibraun mana mana nak hentam i, tapi nan ado la uols. kecewa taww! tak dapat i verangans jadi ratu diva kena hentam i dok story story my daily routine tuh! owhss! mak sedih okek!!


p/s: ya Allah. hantu mana la rasuk aku letak komen gedik namampos kat entry alyaa ni ha?? :P

pffft! sekali sekala menjadi sarkastik. :P

alyaanajwa said...

haha ramai pulak yg loike...i loike toooo!

adian,sue, elly : kelas gituew~

finas : osom lagi cumel..lagi cumel klu letak owwsowm..haha

emma : makasih sih..hehe

k farah : apew salahnyew gewdix2 skali skalewwwww

saya said...

I think your blog post is good, but may low traffic. Do you want to get more visitor to read your nice post?
I can give you some easy tips, I promiss you will get more and more visitor to your blog.
Go and read this now Click here to see how

alyaanajwa said...

saya : thanx! =)