Monday, August 9, 2010

Buat dosa byk2 sebelum ramadhan.Dh tua tapi tak sedar diri...amek kao!

apa la nk jadi ngn manusia lewat usia zaman sekarang...hmmm... aku tanak ckp byk..aku nk bg gambar di bawah bercakap sendiri.

Keadaan biasa di sebuah kawasan perniagaan di Kuala Lumpur. Nampak seperti biasa je kan dr luaran? Ada gerai apek yee mee tepi jalan, kereta berparkingan di tepi jalan, sedikit sedutan straw teh o ais kegemaran bagi membuktikan aku berada di tempat kejadian.Biasa bukan?


 
Eh, apa itu? Wah..cermin kedai tu reflect wooo...Kalau ikot experience idup aku selama 23 tahun mengenal bumi, kalau ada tanda jalur2 berbentuk silinder memanjang di hadapan kedai, kedai itu kebiasaannya adalah kedai gunting rambut macha no. 1,2 dan 3. Tapi kedai macha slalu transparent je sbb takut subject is to dark kt dlam tu..haha jgn mrah macha..


fuh...siap de electronic lock lagi...canggih bai...architect firm kah? ke firma guaman? ataupun billionnaire malaysia yang menyapot paris hilton tu ada dlm neh?



eh...dtg sorang lagi..pakai semat..konfirm ofis BPR neh.




jeng jeng



Pakcik A : Laju gila bai..penat aku. Tadak rezeki toi.
Pakcik B : Ala, lek ar...awai2 memang la pancit. Nanti otai la.
Pakcik C : Bila kita nak kaya weh......


korang nk tao tak apa dlm kedai tu. apa lagi kalau bukan mesin judi berkuda. ke mesin kuda berelektronik? aku pun tatao. apa la nk jd ngn org melayu zaman sekarang..dah tua pun tak sedor diri lagi. kenapa aku ckp melayu? sbb sepanjang pengamatan aku selama hampir sejam di situ, kesemua yg masuk ke kedai tersebut adalah kaum MELAYU!! masyaallah...malunya aku sebagai org melayu, dan kalau la anak2 dorang2 neh tao yg prangai bapak dorang cmni, jangan la si bapak tu nk mengata balik kt anak, Anak Tak Guna la hapa la..sebab aku nk suggest kt drama melayu skrang, sila pakai ayat BAPAK TAK GUNA ataupun BAPAKKU SAZALI pula sbb mana nk tumpahnya kuah kalau tak ke lantai? Tak gitu?

renung2kan..dan JANGAN BERAMAL!!


daripada korang dok buang duit berjudi kat kuda bodoh tu, bek korang bukak kelas tarian. seperti di bawah.

tapi kan....


sila perhatikan betol2. Taekwondo tu sejenis tarian eh? Tatao la pulak aku..hahaha comel btol tokey kedai neh.

4 comments:

Adian said...

thumbs up! entry ala2 hollywood scandal expose atau mazidul akmal 999 atau karam singh aduan rakyat. hoho apa kata pasni ko seludup kamera dalam tu buat2 nk berjudi. hoho

alyaanajwa said...

haha...kang aku end up kt icu ok lagi..klu end up kat batu dua? haha ko tlg jawab eh adian

nizamsani said...

yoga pun sejenis tarian?

alyaanajwa said...

Mayb boleh kategori tarian kot sbb byonce byk aplikasi tarian mengeliat2 dlm vid clip dia