Monday, January 25, 2010

Da best Treats! Mesti tonton

olla~! adakah anda semakin menggemuk seperti aku? jom beramai2 angkat tangan dan  berkata YA KEPADA KEGEMUKAN!!! hahaha kerana aku sekarang sudah GEMOK dan semakin bertambah2 lagi ekoran hobi baru yang semakin menjadi kegilaan kepada aku sekarang iaitu MAKAN!!! siapa yang tak suka kalau hari-hari dihidangkan dengan makanan yang enak lagi berkhasiat dengan penuh lemak kolesterol yang menjadi punca kegemokan di masa kini? SAYA SUKA SAYA SUKA!!

now,lets cekodok tempat2 yang sedap dimakan. eh, tempat yang mempunyai makanan yang sedap dimakan, bukannya kita makan tempat itu ye rakan-rakan. ada beberapa suggestion kepada korang yang kebuntuan idea hari ini nak makan apa, nak makan di mana? boring la asyik2 dok tengok muka mapley yang mintak air kosong pun smpai habis bola half time baru smpai. So, mari kita tukar channel selera kita sikit ye, baru leh hidup dengan penuh rasa keenakan~ nyum2


Channel 1


Location : Nasi Ayam Chee Meng Bukit Bintang
Genre : Etnik Satu Malaysia (speciality in nasi ayam hainan, pelbagai lagi makanan yang menggiurkan)

Rate sedap : 5 Bintang



 
 sotong goreng tepung idaman kalbu


 
muka terpaksa diblurkan kerana terlalu eksited akibat tahap kesedapan yang tidak dapat dibendung oleh deria rasa.


*nota tambahan : aku suka environment tempat neh, even terletak di kawasan sibuk bukit bintang tapi best jugak bila smbil makan boleh tengok2 org lalu lalang. macam2 ragam org kita leh tgk. sesuai jugak kepada para photograher nak try slow shutter korang cos byk kereta lalu lalang kt sini ditambah dengan lighting dari bangunan yang pelbagai, cun jugak. aku selit sikit aku punya try n error shoot. hehehe (x jadi sgt cos xde tripod)


 

 


one more thing, makanan kt sini halal ye, aku mula2 ingt x halal tapi tgk ada logo halal dari jabatan agama islam dan jugak ramai org muslim datang makan kt sini, and pekerja dia semua melayu, so aku confident sikit nak makan.


Skali lagi diingatkan, rate makanan kt sini adalah 5 Stars!!



Channel 2

Location : Laksa Shacks (Sunway Pyramid)
Genre : Etnik Classic
Rate : 4 bintang




pelbagai jenis laksa yang sodap2 belaka boleh didapati di sini, dari laksa utara smpai ke selatan sampai ke seberang laut pun ada. rasanya ok, but harganya yang agak mahal membuatkannya tak layak nk dapat rate 5 bintang la pulak, neway standard la harga francais restoran kan. tak yang ingaq la alyaa. haha tapi jangan la ekspek nak rasa cm laksa yang mak korang wat rumah, mmg tak dapek den nak nolong la.

* recommended = laksa johor, asam laksa, laksa sarawak and laksa nyonya. branches of laksa shacks ada merata2 shopping complex.

orait, 4 Stars!!



Channel 3

Location : The Spaghetti Farm (midvalley megamall)
Genre : Pop rock (mesti la speciality in spaghetti, xkan tetiba nak speciality in bakso pulok~)
Rate : 3 bintang



pe nama ntah spagheti neh, neway dis is a new restaurant that replaced the Yoshinoya Restaurant (sedih...ma faveret dah tadak)

da only menu served is spagheti je. pelbagai jenis kuah-kuah spagheti boleh dipilih di sini, carbonara, bolognese, alfredo, alfonso, arelanto suma ada. reason aku pilih kedai neh cos harganya yang reasonable, if im not mistaken, harga bagi sepinggan spagheti seperti di atas hanyalah RM 6.++. ok lah kan if compared to other francais restoran yang harga sepinggan spaghetinya RM10 dan ke atas.


* tamabahan : interior design di tempat neh agak comel, elemen bulat2 di dinding dan silingnya beserta gambar2 lembu yang comel agak menyenangkan mata memandang.




skali lagi, ratenya adalah 3 Stars!!



sekian shaja buat kali ini, ada banyak lagi makanan2 enak buat tatapan para penggemar makanan sperti aku tetapi gimme sum time to kodek2 file aku untuk cari balik gambo2 yang telah hilang di sebalik kecanggihan teknologi ini.


i'll be rite back wit juicier treats bebeh!!

6 comments:

Adian said...

motif genre etnik classic? hahahahaha.

hmm nnt nk try spaghetti tu. jom gedik!

alyaanajwa said...
This comment has been removed by the author.
alyaanajwa said...

sbb dia berkonsepkan tradisional.laksa kan makanan tradisi..haha..sila2 try..boleh tahan la..yg plg penting ada serbuk2 cheese yg mengancam..haha

fievelski said...

jom.mari meng-have endless pastabilities.hoho

alyaanajwa said...

sila2...ntah2 dak xdk kedai tuh..midvalley slalu cepat tuka2 kedai..hehe

f.i.e.z.a said...

alamak. ade serbuk2 cheese. tak boleh tahan. dh la lpr. bru 4.39pg. adehh.