Wednesday, December 9, 2009

My Precious Memory- Tribute To SASBAND

alo...ntah tiba2 aku tringat zaman-zaman aku berkulit gelap dahulu kala (bajet putih sgt la skang neh ye). dulu yg aku maksudkan adalah zaman skolah menengah. sbb bagi aku, dlm byk2 zman skolah yg pernah aku lalu, skolah menengah la yang paling bagi aku 1001 experiences yang tak mungkin aku akan dpat lagi dh memandangkan kekangan umor yang tidak pernah meningkat turun (ada ke perkataan neh?)

masa skul kan semua orang wajib join ko-ko ataupun ko-kurikulum, x kesah la korang join badan yang beruniform ataopun uniform sekolah tuh la badan korang slama 5/6 tahun korang bergelar pelajar skolah menengah yang cool. so aku telah ditakdirkan untuk menyarung jersi antarabangsa(riak riak riak) yang bergelar SASBAND.


apakah itu SASBAND? bunyi macam SUSPEN..jeng jeng jeng...efek skit..hahaha
aku nak bagi teka teki skit la, group apakah SASBAND ini?

a) band indie yang x glemer
b) Pasukan Nasyid Puteri Islam Skolah
c) group yang slalu kena banned x kira apa jua aktiviti yang cuba dijalankan
d) Pasukan Yang Suka Banned Group Lain Tak Kira Tempat
e) PomPom Gurl Skolah

hadiahnya adalah tepukan untuk diri sendiri. YEAy!! Tahniah222

Back To Topic...........
SASBAND adalah singkatan kepada pancaragam skul aku dulu. a.k.a SULTANAH ASMA SCHOOL BAND

apakah itu pancaragam?? alah, korang semua mesti dh ckop familiar ngn lagu taylor swift tuh, kan de comparison between cheerleaders n geng2 bleachers (band geek). Ni aku rajin attach lyrics dia skit "She wears high heels, i wear sneakers..She's cheer captain and i'm on the bleachers...lalala smbung sndri" (rajin x aku?hehe)

so, dipendekkan citer, budak2 band neh mmg la budak tak hot LANGSUNG kalau nk dicomparekan ngn geng2 cheerleaders cos kami tak penah nampak lawa di mata para lelaki.

Antara kriteria budak2 band adalah:

1) Konfirm hitam la sbb tiap2 ari dok sun bathing nk bagi 'tanned' kulit smpai tahap klu nk pakai garnier tuh konfirm amek indicator yang paling gelap skali la..ukur lah sendiri~

2) Konfirm busuk!!! hahaha tipulah kalau berkawad tengah padang tak berpeluh. Korang mmg alien la kalau badan korang masih berbau citrus/lemon/rose/limau bali/CK/Chanel bla bla bla. Satu bau je yang sinonim ngan kami-kami neh, BAU HAMES SEPERTI KAMBING. hahahahaha (ngaku je la budak2 band oi...)

3) Bab mekap konfirm FAILED!!

4) Cukop anti dengan budak cheerleader/penari/apa-apa makhluk yang berlainan keadaan hidup dengan geng padang.

5) Kedatangan kelas tak pernah PENUH. (bilik band port lepak paling masyuk~)

6) Selalu menjadi bahan kutukan/ sumpahan/ contoh teladan (yang tak baik) cikgu-cikgu ekoran slalu tak sependapat dengan cikgu (kecuali Pengetua Tersayang..esp Mak Leha a.k.a Datin Hajah Zaleha..hehehe)

7) Kamceng dengan driver bas!!! wajib la kan sbb muka-muka yang neh ja asyik menggunakan sepenuhnya kemudahan bas sekolah. (cayalah Pak Leh!!)

8) Homework jarang (x pernah siap). So pagi2 dtg awal, pinjam buku member yang rajin2 (bukan budak band definitely) untuk dicopy paste (aku mengaku aku slalu buat cmneh...hehe tq Kusnida, Jaishree, Joanna n lagi2 la budak kelas aku dulu..hehehe)

9) Selalu melancong ke serata Malaysia dan dunia. Jangan jeles~

10) Trademark budak-budak band kat skolah. Suka pakai kasut hitam. Nametag mesti lain dari orang lain (pakai nametag band la). Bwh meja mesti ada at least 1-2 botol air kosong. Bawak beg baju practise lebih penting dari bawak buku.

12) Pantang dengar orang luar kutuk band, mesti hangin satu badan. haish haish

dan yang terakhir....

11) Walaupun kami ini dikategorikan sebagai rebellious di sekolah, kelas tak masuk, ponteng ja manjang tp RESULT MAJOR-MAJOR EXAM KITA GEMPAK LA JUGAK KAN???? (jom mengaku beramai2) hahahahaha


walaubagaimana teruk keadaan aku time skul dulu skalipun, aku sangat2 menghargai those period wit my band mate suma. we all like a big hepi family even penat, letih, berpeluh, nak pengsan, busuk macam mana skali pun, WE LUV EACH OTHER AND ALWEZ STICK  TO DA SPIRIT OF...




ONE BAND, ONE SOUND AND ONE FAMILY!!!!


Glory-glory-glory to SASBAND FOREVER!!!!!!











Versi lepas dah tak aktif. Lawa tak kami? hahaha




Versi masih beruniform lama. sapa terer, sila cari aku. =P




Di Itali yow~ sumpah tak tipu




Yang pegang banner nih pun budak-budak kami jugak ye. bukan budak cheerleaders.





Antara geng-geng terhebat. Section ini dinamakan Trumpeters. Selamat Berkenalan!




Dah lepas skolah masih bergiat cargas menyokong!!! Go Go Chiayo!!

Ada lagi gambar2 kenangan bakal menyusul di layar skrin anda!!! Tungguuu~

p/s = sapa2 yang teringin nak tgk band kami beraksi, jum bramai-ramai ke KLWMBC a.k.a KL World Marching Band Competition yang akan berlangsung pada 16-19hb Disember 2009 di Stadium Merdeka!! Mari-mari bersama!!

3 comments:

Farah said...
This comment has been removed by the author.
alyaanajwa said...

aik..megapakah remove?

nurul_amirah said...

yay~!!! alyaa....sangat bez!!hihi ;D