Thursday, May 26, 2011

Latest Movie Rating

dah lama tak buat movie review...tanak crita byk cos t anti climax la kan...just nak bg rating je..nnt korang g tgk sendiri kt wayang ye... =)
trima kasih Izuan Mafti for the free premier tiket! =)


Pirates of The Caribbean
Pelakon Utama : Johnny Depp, Penelope Cruz
seperti biasa..efek cun..pelakon cun...crita pun cun.
cuma..... tak byk sgt elemen humor berbanding sequel sebelumnya.



all the mermaid are soooo pretty....seriously..

rated 4.2stars.



Karak
Arahan : Yusry Abdul Halim
Pelakon Utama : Shahir AF8, Sheera Ayob, Kilafairy dan Md Ezendy

mengetengahkan bakat2 baru dlm filem. filem seram dengan efek yg agak gempak dan mekap yang agak berhasil



must not missed...aksi berkembang oleh pelakon baru~ haha

rated 3.4 stars 

sebab banyak jalan crita yg tak clear...lebih baik fokus main watak dua org ja sebab penonton mesti nak tahu latar belakang serba sedikit watak2 utama tu. kenapa jadi camtu, kenapa dan kenapa...so, lack of details... and ending agak mengecewakan~



Kungfu Panda 2
Pelakon utama : Jack Black (Po the panda), Angeline Jolie (Tigress)


nothing much to say sebab... SANGAT BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! must watch movie ye...walaupun crita cartoon, tapi banyak elemen2 menyentuh kalbu manusia... bab lawak mmg tak larat nak gelak..haha

rated 4.8 stars!!


stakat ni ja...selamat menonton!

5 comments:

alyaa said...
This comment has been removed by the author.
gadisSETAN said...

woooooooooooooooo

Izuan Idris said...

uiks, ape la yg orang 1st tuh comment weyh sampai kena remove..

hahah

alyaanajwa said...

Gadis setan: woooopp

alyaanajwa said...

Izuan : hahah aku la yg test komen sbb aku tukar password blog.. Huhu