Monday, May 2, 2011

Kegilaan Perempuan Yang Tak Mungkin Lelaki Fahami

entri ini sudah hampir sebulan berada di ruangan draft. pftgdhsafajdkfl...i need a doraemon!


*AMARAN : Isi kandungan entri ini merujuk kepada wanita secara universal. Tiada individu atau entiti tertentu yang menjadi sumber rujukan bernama.


Gila Kasut dan Baju

Should i have to eleborate more? Tak payah kot~... Kalau gf anda dah mula berkata "Ala, kasut i dah licin la tapak dia"....maknanya....I WANT NEW SHOES!
Situasi yg sama aplikasi untuk, "Baju i dh lusuh la u...boring~"..atau "Wahhhhhh sale 70% percent la kat situ" atau "Adeh, saket la pakai kasut ni~"

this is the latest event! gaji dah dapat?



Gila Handbag
Tiada wanita yg tidak sukakan beg. Tak kisah la beg tangan ke, beg galas ke, sling bag ke.. Beg adalah aksesori wajib bagi seorang wanita dan tak lengkap hidup kami tanpa beg kerana kami tidak suka pelbagai benda disumbatkan di dalam poket skinny jeans kami sebab nanti paha atau bontot kami akan kelihatan terlalu besar untuk tatapan umum. Dan kami suka menyumbatkan apa sahaja selagi mampu untuk ditampung beg kami seperti wallet,perfume,pen/pensel,compact powder,mascara,notebook,broadband,getah ikat rambut, clip rambut, clip kertas, spana boleh laras, torchlight dan sebagainya sebab seorang wanita kena sentiasa bersedia dalam apa jua keadaan. Kalau boleh, bantal pun nak letak dalam beg tu...Kalau mengantuk dalam komuter, leh tidur dengan selesa~


nice color, nice size..hmmm...ok, mari menabung!



Gila Perfume

Perempuan adalah wangi dan wangi adalah perempuan. Kalau boleh, perempuan ni nak pakai satu perfume shari. Maknanya ada tujuh jenis perfume la. Tak boleh setiap hari bau sama je.. And setiap 20 minit kalau boleh nak sembur perfume cos we love to smell good~ Dan adalah agak janggal bagi seorang wanita yg kebiasaannya sinonim dengan kecantikan tak kiralah dalam dan luar tetapi tiba2 bila tiba bab bau badan...perghhh~ kalah kucing aku yg tak pernah mandi seumor idup....

Lelaki juga perlu tahu ye, minyak wangi bagi seorang wanita bukan hanya tertumpu kepada EDP (eau de parfum) atau EDT (eau de toilette) sahaja ye... Body lotion, body mist, ubat keti, ubat itu ini yg berbau wangi juga tergolong dalam kategori 'minyak wangi' yang perlu ada pada seorang wanita. So janganlah anda (wahai lelaki) bising jika perempuan anda cakap perfume dia dah abeh sedangkan baru je beli 2 hari lepas. Tny betul2, wat kind of perfume~ As for me myself, sepanjang kehidupan aku di muka bumi ni, rasanya dah dekat 30 jenis perfum aku pernah terai...Nak kena godek2 draft balik cos rasa cm pernah dah type entri pasal jenis perfume yg patut dipilih, tapi tak terpublish la pulak...Finas tapis banyak sangat~


 currently using this...


and this...


and....dah2 la tu



Gila Benda-benda Comel
"Comelnya teddy bear tu!".."Comelnya teddy katak tu!".. "Comelnya kucing tu!".. "Comelnya guy tu!"..eh, terlajak pulak..hehe Kadang2 lelaki tak paham pun hapa kejadahnya comel Takeshi Kaneshiro tu...Tapi, itulah hakikatnya, benda2 comel amatlah mudah dipikat dimata seorang wanita. *wink2* Terutamanya comel dari segi luaran iaitu rupa paras sesuatu benda tak kira yg bernyawa atau tidak. Jadi, jika anda (lelaki) rasa anda kureng sikit tahap kecomelan tu, silalah grooming untuk menambahkan saham anda untuk memikat wanita idaman. Comel di wallet hanya akan datang kemudian sebagai markah bonus. hehehe

comel kucing sayer~ (merujuk kepada gambar di atas dan bawah..=D)





p/s : nantikan entri Ai De Beijing! ampun ye sebab lama dah blog ni berhabuk and i cannot reply those comments on previous entry last week, tatao knapa error menda ntah.. ampun2

2 comments:

azuha rahimi said...

pompuan mmg giler eh?=.='

alyaanajwa said...

azuha : 'giler' xpe...sama je cm lelaki, gila bola, gila rokok, gila perempuan? hahaha