Sunday, May 30, 2010

We are WOMEN, NOT WOOO-MEN

gud morning!!!! lepas bangun pagi mesti...Mengeliat dulu~ Yeahhhh stretch sume urat-urat muscle-muscle dlm badan. Pastu grab towel,toothbrush (aku tak suka simpan toothbrush dlm toilet..tatao napa..hehe) then pegi mandi-manda.

Lepas mandi rasa segar dan bersedia untuk pergi ke kantor ye pak. Kunci kereta ready? Kunci rumah ready? Handbag? Handphone? dan turun ke bawah.

Masuk kereta,start engine,bukak gate umah. Masuk kereta. Tutop gate. Dan....DEM! Laptop tak bawak.... Ok..Xpe.. Kita ulang routine di atas secara rewind.

Turun kereta. Bukak Gate. Bukak pintu rumah. Naik tangga. Sudah Mandi. Eh...tak sampai ke routine tu kot. Ok, tukar sudah mandi dengan amek laptop. Kembali ke routine turun ke bawah.

Masuk kereta,start engine, bukak gate umah(aku tutup gate ke tadi?). Masuk kereta. Dan.....Alamak!!! Ok, jangan panik. Tak tinggal pe dah pun..hehehe

G keje!! Singgah petronas dulu beli kudapan pagi, ribena ke vitagen ijao? 100plus la...dan choc brownish Section U3 Shah Alam.(boleh tahan sedapnya especially bg aku yg BUKAN penggemar choc).Bagi Rm50, make SURE amek balik change korang..kang nangis air mata petrol..huhuhu (nak RM9 back~)

Kuar dari kedai Mesreeee... cwittt cwittt...anak cicak mna kene lenyek lak neh....kak long kak long...

Jap pikiaq sat....Bila masa aku ada adik???? Aku anak bongsu kot...Since when i become a Kak Long Tengkorok Lu???


Adoih....Kamon laaa guys out there~ U R SOOOOO OUTDATED AND MANNERLESS!!!

Aku cukop pantang kalau masih ada lelaki di abad terkini ini yg masih berperangai seperti kaum arab jahiliah yang tidak menghormati Kaum Hawa. Tidak sedarkah mereka bahawa ibu mereka juga adalah kaum hawa? Apakah perasaan anda kalau ibu anda diperlakukan seperti haiwan di zoo sebegitu? (even haiwan kat zoo pun ada nama dan di panggil dengan penuh rasa hormat kerana tanpa haiwan, apalah ertinya sebuah zoo)

Beberapa contoh 'Salam Perkenalan' yang kurang tahap kesopanan yang sering dilakukan oleh kebanyakan lelaki di luar sana adalah :

Contoh 1 :
A'kum kak long. Sorang ke? Tak jwb dosa tao....hehehe (Sambil membuat senyuman paling sinis dan scary ala-ala nk makan perempuan tu)

Amoihh...pandai pulak ckp hal dosa pahala. Yang korang dok sakat perempuan tu dengan penuh ketidaksopanan tuh tak berdosa ke?? Tlg jawab sat~

Contoh 2 :
Cantiknya baju/kasut/gelang dan sama waktu dengannya.....Beli kat mana tu?? Nak pinjam boleh?

Ok. First of all. Tq. Sbb cantik la aku beli. Dan aku beli kt kedai tayar lori. Kat situ selalu ada stock clearance. Buy one tayar free ten baju. Nak pinjam? eh...I dint know that u are a Maknyah cos u want to borrow lady's item. laaaa...wat a waste~

Contoh 3 :
Ekskuis me...jam berapa skrang?

In this case..we have to ask him first. U de handphone tak? Handphone u cap ayam belanda ke sbb takde jam kt hp tu? Handphone nenek saya tiga tiga sekupang pun ada je jam, besar pulak display tu..canggih u~


dan pelbagai lagi la contoh yang boleh diambil kira. tak ingat lagi dh... this entry bukan to provoke anybody, just as a simple example of how i, i mean WE AS A WOMAN DUN LIKE TO BE TREATED LIKE THAT COS WE ARE WOMEN NOT WOOO-MEN THAT CAN BE WOOO OR WEEP OR PEEWITT LIKE A CAT.

ok? jangan marah ye~~~ kalau korang tak buat mcm contoh di atas, korang tak akan terasa dan tak ada sebab untuk marah or piss-off. hehehe peace!

7 comments:

suehana said...

ak pantang kalu orang hon2 time tunggu bas or nk lintas jalan.
hello~ kalu skali hon dapat Rm50 xpe gak, ini tak.. buat pencemaran bunyi n menyakit hati je..

Adian said...

hahahah... respek diri anda, ambil masa untuk relaks, dan respon kepada persekitaran anda. eh, 3r dah xde lagi ek?

alyaanajwa said...

hahah yerp2...tu satu lagi...klu hon tu boleh bg duit sonok la kan.

adian : 3r ada lagi klu tak salah sbb aku slalu je dpt emel dr dorang..huhuh bila masa aku ada subscribe pun aku tatao

fiezafz said...

xde adab mereka ni. mcm takde keje. tak suka spesis org macam ni. macam nak bagi penyepak free je. FOC. tak payah bayar. heh

alyaanajwa said...

fiza...lek lek..jgn emo walaupun perlu emo..hehe maybe mmg takde keje kot..dats y cari keje kosong tak berfaedah

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha
gf saya cakap kat malaysia je ada camni. die tak pernah kene camtu kat singapore. entah ye entah tidak. tapi memalukan la jugak.muke tebal kot.

alyaanajwa said...

Danial : entah la labu..myb kurang self esteem ntok cuba memperkenalkan diri scara sopan kot..takot dikatakan terlalu berhemah..hehe