Friday, January 15, 2010

What Happen In 2009?

wow...dh hampir 3 minggu 2010 membuka tingkap, baru tringin nak crita pasal hal2 lepas??? oh aku sngat lame..hahaha sedih wooo pyh nk dpt tenet kt umah...huhuhu berodband di mana dikau?

where to begin eh? mulakan dengan bismillah, amin~

ok, sekian entri untuk kali ini.

















Wtfish?? kalau stakat nk tulis sekerat ayat untuk review 2009, baik tulis lirik lagu untuk Kumpulan Berjumpa Pakcik Hussain.

Shall we begin? Yeah! 2009! shall i say, full of dramas and tragedy that gave a real deep influence in my life till now.

Since there are so many things happen and so many pictures taken, so i think it is more advisable just to state up the major events only cos if i got to write every single event precisely in this particular entry, my lappy gone burst out in pieces due to the overheating and overflow of memory used.hahaha (hiperbola di situ)

*every event does not arranged accordingly to time line (mana yang aku teringat, aku sesah je dulu)







No 1 
Kenduri-kendara walimatulurusrumahtangga 

Congratulation to my cousin and my brother-in-law's sister!





 Aina's wed 25/09/2009



 Izyan's wed- 14/02/2009


No 2

Convocation dei tambi!



Convo me! -  16/08/2009



Convo my koki -  09/08/2009



Convo ma dearest cousin - 10/08/2009



Convo ma frens, Sharazee n Maidizah - 18/08/2009



No 3

Majlis Makan Nasik Sejuk Tgh Malam





 


Kanak-kanak riang di dinner college Zaaba - 25/03/2009



 



Faculty Dinner -10/02/209

 Sedikit prakata/pakat-kata di sini, silalah berkembang sikit wahai warga universiti, buat la dinner kt tempat yg lebih best dan dengan tema yang betul2 leh wat org snggup bayar brapa pun demi ke dinner tersebut. Tema hitam/merah/putih/kelabu taik hanjing tuh zaman bapak aku pakai seluar bell bottom la weh~ Barbeque ke parti liar ke parti buih ke parti shisha ke, kan ke best? haha Ok tak kawan2? (aku dah grad, sja la bg cadangan untuk kesedapan nafsu adik-adik yang masih ada di situ)


No 4

Raya!! Kebabaooommm~


 Gambo famili woo~ haha skema2




New household! Senduk! eh dak dak..haha introducing KAMAL ARIFF..oit, bukak mata la budak tecik!



Makan puas-puas lepas raya..yeay rojak depan Kolej terbaik la!! Org Kedah kalau tatao rojak neh sila tukar kenegerian anda! haha




No 5

All about architecture!!! Oh tidak~




 
 New archi intake interview - 25/04/2009
Congratulation for those who passed out..hahaha WELCOME TO HELL YEAH!! (nyesal tak amek architecture??)hehe



me performing at Limkokwing Faculty of Built Environment prom nite or sumting...hahahah tadak idung dah aku..dem malu~



Final year Part 1 site visit at Malacca - miss ya all guys!!!!
Perhatian : aksi-aksi terlampau tidak sesuai untuk tontonan umum




preparation for RUMI architectural workshop in UITM - working together is so much fun wit mentally retarded gangs! hahaha mari sama-sama mental-kan diri



Activity mingguan/harian kitorang bila tgh banyak duit...hahaha tidak dapat di insafi lagi dah kanak-kanak ini.




Portfolio day is the day where we will showcase our BAD works for the purpose of 'FIRe-In-To-Heart' session by the professional panels (architects/lecturers/etc) and also the day where all the archi students for the first time ever in the whole semester wore the proper attire. Bagi lelaki, baru nk cari/pinjam/curi kemeja, and yg perempuan baru nak terai-terai pakai bedak kt muka.



 
 ARCHUSTIC 2010 architectural workshop trial camp. For more info wat da heckers is da ARCHUSTIC ni? sejenis virus?sejenis binatang tanpa suara? sila visit SINI.

and so much more!!! panjang nak crita nanti aku buat jurnal "Aku Seorang Budak Archi Sederhana Terlampau" ...genrenya umum, dun wori~ haha



No 6

Burstday celebration all aroud da globe!



Burstday Kak Aida pengetua Duranta


Burstday Maisara Arsat, pengetua rumah jalan plumbum seksyen 7 shah alam 



Burstday aku!! Pengerusi Kelab Tenis Sekolah Rendah Kebangsaan Haji Mohd Shariff sesi 1999. (raket tenis pun pegang sekali setahun..ish2)



No 7

Events dat i managed to menyibok



International Hot Air Balloon Festival at Putrajaya




 
 
 
 F1 Grand Prix at SIC (i'm working there actually...best dpat masuk kt grand stand secara percuma!!)
Look who we met!! (pssst..aku bersembang ngn Alex Yoong, hensem dowh~)



 
 MWBC and KLWMC. sila rujuk entri INI untuk maklumat lanjut.






  Reunions wit da kepala bengong geng!!! yessszaaa..rindulah!!










No 8

Last but not least, da end of 2009 bebeh!



 

 

Sekian..sadaqallahhuazim~


eh.. one more thing, malas nk citer byk pasal bnda neh tp disebabkan benda neh la i'v found da diamond in my life. hehehe wink wink



forgive da keserabutan..huhuhu

Credit to all my frens n family n my beloved koki hehe. jum meriahkan lagi 2010!!!!! roger n out




9 comments:

fievelski said...

di bukit bintang kah new year itu?

alyaanajwa said...

nope..kt the curve

suehana said...

*carik icon 'likes'*

wahhh~ kenangan siot!!!
yg manis2 jer semua..
yang pahit masam n tanpa rasa xde ker...
hehehe..

alyaanajwa said...

hahaha aku cari button tag td pun x jumpe weh..~ =P

alyaanajwa said...

de yg pahit la..ko kena refresh page ko skit..aku lupa letak awal2 post td..hehe

atom28 said...

bagus2. buang yang keroh ambil yang jernih.ingatkan yang jernih jer yang keroh takder rasa jadikan peringatan jer...hohoho....

byk gak eh benda berlaku 2009, tanpa disedari.haha

Adian said...

wuhu rajinnya wat entry! syabas

alyaanajwa said...

ye iman..pandai iman berfalsampah..hehe tp btul pe yg iman cakap tuh...cari sluar kt pc fair pun boleh..hehe

alyaanajwa said...

hahah ye adian, betapa penuh kesabaran aku cari balik gambo2 n upload di fac yg berwi-fi tahap siput khinzir itu..haha