Wednesday, November 25, 2009

Pesanan terakhir Dari'ku'

Aku idup dh x lama sgt lagi dh
Boleh katakan hari terakhir aku kt dunia neh tinggal brapa jam je lagi
Aku dh x leh nk jumpa mak ayah aku yang dok kt New Zealand tuh lagi dh
Aku terpaksa pergi....

Kawan-kawan,
Aku mintak ampun banyak2 atas salah silap aku slama neh
Aku x pandai nk bermadah puisi sebab aku x pernah amek subject literature kt skolah
In fact, mak ayah aku x pernah anta aku g skolah pun
Dorang ckp, x penah ada lagi keturunan kita yang ada PhD
Mintak halal makan minum yang kita ragut bersama
Kita slalu pijak di tanah yang sama....ingat tu....

To my sayang,
I will alwez leviuu
U yang paling cantik dimata i
Dengan rantai yang terletak megah di leher u
Dan jugak pierce kt idung u tu
I xkan lupa smpai i mati....
I will never forget ur smell oso sayang
Bau kita mmg serupa, xdpt dipisahkan walaupun 2012 skalipun
Sori i x dpt teman u sehidup semati sbb idup i x panjang mcm u
Tapi u pun jaga2 la, maybe ur turn x lama je lagi
So jangan harap la u nk sempat cari yang lain after i dh xde nanti ye....


Mak ayah,
Chek mintak maaf sbb slama neh chek x dpt nk balas apa2 jasa mak ayah
Chek x dan nk jumpa mak ayah dh pasni
Kirim salam kt tok nenek kt NZ ye...
Mentang2 la dh glemer, jgn lak lupa kami kt Malaysia neh

Sekian sajalah pesanan terakhir dari aku..harap semua org gembira dengan kematianku ini..... Sebelum tu, terimalah wajah terakhirku untuk tatapan korang smpai ke anak-cucu















SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA!!!

7 comments:

Jawz said...

I like dis..it mkes me feel guilty each n every time i wnna eat cow meat 4 de rest of my life..especially tmrrw!..ahah

alyaanajwa said...

haha its ok la...lagipun dorang berkorban secara rela...kita semua makhluk allah....(insaf2)..hehe

Pendekar melayu said...

waaa kesengalan btol.. alyaa b/p lembooooo hahaha

Adian said...

jawz, is that really you? ke ada jawz lain hoho

+betterSINGLE+ said...

huhu suke lak bc coz memule ingtkn np..
last2..huh..
hurm bdwy slm pkenalan..

alyaanajwa said...

adian= aku pon tatao ni jaws kite ke jaws lautan lain...

+betterSINGLE+ = Yerp perkenalan!! hehe

Jawz said...

ahaha..jawz mane lgk..ad mkhluk laen ke yg brani nk gune nick tuh..ahaha..

p/s sry 4 d late reply..msti krng sume tetnye2 smpai skng spekah grangnnye smpai tido x basah, mndi x kenyang, makan x lena, n sgale rutin harian jd tnggng langng...