Friday, October 9, 2009

Must watch movie!!



aku bagi rated movie neh 4 star la cos ni bukan citer hollywood tp standard dia agak memberansangkan dan efek dia pun cun (x mcm citer Drag Me to Hell....*^&%^% cm ampeh toi efek dia...jem otak aku tgk)

lupa lak nk abaq title movie dia...hehehe title dia adalah..TSUNAMI AT HAEUNDAE(citer korea)

yee...cite korea ye tp klu korang ttop telinga,x dgr bahasa percakapan yg dituturkan,anda mungkin akan terkedu dengan efek yg nampak real jugak la walaupun mcm x logik gak ar kdg2 tuh bila air slaju 700km/jam x mampu menghanyutkan orang-orangan yang berada di jambatan tanpa sebarang perlindungan. pkai ilmu pelindung ke hape ke.

pahpe pun,byk unsur-unsur menyedihkan dah morale value dlm citer neh yg bole membuatkan org sblah aku dlm panggung tersok-sek sakan dan kemudiannya dia trus mengkaver dengan gelak-gelak gedik bila bunyi sok-sekkannya lebih kuat dari bunyi mintak tolong dlm citer tuh.

kpd sp2 yg x tgk lagi citer neh,dan masih tertanya-tanya "ok x citer neh?",aku sarankan korang tgk je...x rugi gak la korang bayar rm10 smata-mata nk mengkeraskan punggong kesejukan dduk kt panggung selama 1 jam 45 minit. Memang Berbaloi!





aksi-aksi menyelamatkan diri...pergh...lari x ckop tanah weh!!

8 comments:

DorkScotch said...

btoi, best gla awai2 tu kelolo lawak bodoh, hahaha pastu sdehh wu wuu, plg lawak skali si botak yg bertuah tak mati2 hahaha

emma said...

wahh cam bezz jek..nak tengok gak!
tp ntah kuar ke blom ler kat medan nih....haishh

alyaanajwa said...

haha yerp2...sedih ar part blakang2...xleh byg klu kna kt diri sndri..pergh... si botak tuh xleh blah ar,nyawa liat toi..haha

alyaanajwa said...

emma : kna tgk weh..byk pngajaran leh dipelajari(skema sket) especially kt ko yg x reti2 nk mintak maaf kt aku..hahaha

paul trynka said...

errrr...
kinda boring movie..
-_-"

alyaanajwa said...

consider as OK la if wanna compared to other korean movie dowh~

MrPropaganda said...

aku maun nonton muveee..
dah lame gile kot kaki nie tak meenjengah cinema...
huhuhu

alyaanajwa said...

ok2 sila2...list movie yg boleh ditonton adalah : Papadom, 2012,Surrogates,G force, New Moon(lambat g)..dan sebagainya